Friday, 9 July 2010

Culori in farfurie

E o reţetă care nu cere prea multă experienţă în ale gastronomiei, cu toate astea vă recomand să nu vă aruncaţi să o preparaţi fără să ştiţi la ce se folosesc cuţitul şi furculiţa.:P
Prin urmare aveţi nevoie de:
-rondele de rechin
-legume(orez, mazăre,fasole galbenă, verde, ardei, porumb, broccoli, etc)
-condimente la greu
-lămâie
-ulei de măsline
-vin alb

Într-o tigaie se pune la încins puţin ulei de măsline în care puneţi rondelele de rechin. În altă tigaie se călesc legumele tot cu ulei de măsline sau cu unt. Eu am pus şi puţin bulion sau sos de roşii în legume. Le dă un gust fantastic iar mirosul e încântător. Având în vedere că printre legume se află şi orez ar trebui să puneţi şi apă, cam o cană de cafea, ca să fiarbă. După ce le lăsaţi în jur de 20 minute pe foc potrivit, stropite cu tot felul de condimente(rozmarin, chilli, curry, busuioc, piper), timp în care legumele au scăzut, opriţi focul.
Rechinul este şi el stropit cu sare, piper, lămâie şi vin alb, şi nu puţin căci trebuie să prindă ceva gust. După ce a prins o culoare aurie şi o textură crocantă e semn că trebuie să îl luaţi de pe foc.
Aranjaţi legumele pe o farfurie, puneţi o bucată mică de rechin peste, apoi o felie de lămâie şi încă o bucată şi Voila. Tocmai v-aţi ales cu un fel de mâncare uşor de preparat, ieftin şi rapid.
Bon appetit!

2 comments:

Suflet naiv said...

Imi place cum arata, dar probabil n-as manca, brocoli / ardeiul nu-mi fac cu ochiul :P

Andie said...

like I said, se pot pune ce legume vrei:P it's all about imagination;))